06-51770962
0320-260286

Nieuws

22 November Italiaanse avond!

In 2012 organiseerde Brasserie de Houtrib een Italiaanse avond met een traditioneel Italiaanse buffet. Chef en mede eigenaar Erik Titulaer fervent liefhebber van de Italiaanse keuken is weer op reis geweest en heeft daar vele inspiratie opgedaan die hij graag met u wilt delen de 22ste. Tevens zal deze avond een Bekend politicus uit Lelystad zijn opwachting maken naast Erik in de keuken. Ondanks zijn drukke agenda heeft hij aangegeven toch graag een avondje bij ons mee te willen werken aan een culinair festijn. Heerlijke Italiaanse muziek en gezellige sfeer maken deze avond compleet.

Wethouder Faceldey kookt voor Brasserie De Houtrib tijdens Italiaanse avond!

Brasserie de Houtrib organiseerde op donderdag 22 november 2012 in haar gezellige onderkomen aan de Houtribhaven een Italiaanse avond met een traditioneel buffet. Chef kok en mede-eigenaar Erik Titulaer, die een fervent liefhebber van de Italiaanse keuken is, is weer eens op reis geweest en heeft daardoor veel inspiratie opgedaan. Wethouder Jop Fackeldey heeft Erik geholpen in de keuken bij het bereiden van al het Italiaanse lekkers en heeft daarmee zijn bijdrage geleverd aan dit geslaagde culinaire festijn. Wordt zeker herhaald! Wethouder Fackeldey: ‘Toen ik door Guido Botter van Brasserie de Houtrib werd gevraagd om Chef Erik mee te helpen in de keuken heb ik onmiddellijk mijn agenda omgegooid en zijn vraag met JA beantwoord. Als Wethouder van Economie en Toerisme vind ik het heel belangrijk dat de horeca gestimuleerd wordt om dergelijke leuke culinaire activiteiten te ontplooien waardoor er meer publiek komt.

Brasserie De Houtrib is klaar voor het voorjaar!

Ondernemers zijn blij met verbreding van terras
‘We hebben in 2012 goed gedraaid. Daar werken we ook hard voor!’ Lelystad – De haven is bevroren en op het terras ligt een laagje sneeuw. Desondanks is Brasserie De Houtrib klaar voor het voorjaar. Het terras, met uitzicht op het IJsselmeer en talloze boten, wordt verbreed, kok Erik Titulaer denkt alweer na over de voorjaarskaart en de Spaanse avond op 31 januari is al helemaal volgeboekt. Eigenaren Guido Botter en Erik Titulaer kijken terug op een positief 2012, waarin ze werden uitgeroepen tot leukste restaurant van Flevoland.

Nieuwe topper maakt onze keukenbrigade compleet

Maandag 5 augustus was het dan zover, Maikel van Schonevelt is aan het team van de Brasserie toegevoegd. Maikel zal naast Chef en mede eigenaar Erik Titulaer de functie van souschef gaan vervullen en maakt ons team compleet, aldus Erik. We hadden de wens om een persoon als Maikel erbij te halen en als dit dan lukt ben je blij. Wij willen een nog beter product op tafel zetten dan dat we nu doen en met het team zoals nu denken we dit zeer zeker te gaan bereiken. Geen sterallures maar een perfecte kwaliteit voor een scherpe prijs.

Wederom uitgeroepen tot leukste restaurant van Flevoland!

Het trotse personeel van Brasserie De Houtrib heeft dinsdag 26 november voor het tweede achtereenvolgende jaar de award voor leukste restaurant van Flevoland in ontvangst mogen nemen. De organisatie van ‘Het leukste restaurant van Nederland’ die de wedstrijd nu voor het tweede jaar organiseert reikt niet alleen de prijs uit voor het leukste restaurant van het land. Er wordt ook een verkiezing gehouden in de verschillende provincies. Dankzij de kiezers van Flevoland mag Brasserie De Houtrib deze titel ook voor het jaar 2013 achter haar naam zetten. De formule van deze Brasserie is dat het voor iedereen toegankelijk is.

1ste editie Brasserie kookt met sterren geslaagd!

Donderdag 13 februari was het dan zover. De eerste editie van Brasserie de Houtrib kookt met sterren is een feit. En het was een succes! De keuken brigade heeft, samen met sterren chef Paul van Staveren (voormalig eigenaar restaurant Sonoy), haar gasten een overheerlijk 7-gangen diner voorgeschoteld. Bij iedere gang werd een bijbehorende wijn geschonken door Joeri Blaauboer (oud Reuchlin & Boelen)
Zowel de gerechten als de wijnen werden door beide heren benoemd en uitgelegd. Dit resulteerde in een prettige interactie tussen de gasten, chef en sommelier.

Cadeabon Willem van Beek mode in Lelystad

Afrekenen en nog een cadeaubon overhandigd krijgen ook! Wij geven u een cadeaubon van de welbekende Willem van Beek herenmode zaak in de Kroonpassage te Lelystad! Wij werken graag samen met lokale ondernemers!

Brasserie steunt inloophuis Passie in Lelystad!

Het bestuur en de vrijwilligers van het Inloophuis Passie willen ondersteuning bieden aan mensen die met kanker zijn geconfronteerd en alles wat hierdoor op hen afkomt. U kunt vrijblijvend het Inloophuis bezoeken voor een kopje koffie of thee en daarbij naar behoefte uw gedachten en vragen delen met onze vrijwilligers en lotgenoten. U kunt ook gewoon binnen lopen om uw verhaal te vertellen, zonder omhaal en zonder verder enige verplichting. De vrijwilligers van het inloophuis bieden een luisterend oor en regelmatig organiseren zij activiteiten en bijeenkomsten die kunnen variëren van creatieve ontspanning tot informatie specifiek gericht op uw behoeften. Het is onze intentie om u te ondersteunen in het moeilijke proces waar u in zit.

Weer leukste restaurant?

Wel met uw hulp! Ook dit jaar dingen wij weer mee met 'HET LEUKSTE RESTAURANT VAN NEDERLAND'. Afgelopen twee jaar zijn wij nummer 1 van Flevoland geworden, daar zijn we enorm trots op! Om weer de 1ste plek te halen hebben wij wel uw stem nodig! Daarom vragen wij u vriendelijk om uw stem op ons uit te brengen! Klik hier om te stemmen!

Voor derde keer op rij leukste restaurant van Flevoland

Brasserie de Houtrib is voor het derde jaar achter elkaar uitgeroepen tot het leukste restaurant van Flevoland. Via restaurantverkiezing.nl konden mensen stemmen, eerst per gemeente en toen per provincie. Bij beide staat Brasserie de Houtrib op nummer 1! Alle provinciale winnaars dingen mee naar de landelijke prijs die in januari wordt uitgereikt. Eigenaren Guido Botter en Erik Titulaer zijn enorm blij met deze prijs! "Voor de derde keer op rij, we zijn vereerd dat zoveel mensen op ons gestemd hebben!"